În așteptarea primăverii 2018

La început de primăvară, Colegiul Tehnic ”Domnul Tudor” a îmbrăcat straie de sărbătoare, aducându-ne mai aproape de lumea cântecului, a jocului și a poeziei.
Păstrători ai tradiţiilor şi iubitori de folclor, elevii, sub îndrumarea dascălilor, au omagiat Primăvara şi Iubirea într-un spectacol emoţionant, dedicat sărbătorii Dragobetelui şi celei a Mărţişorului.

Preț de câteva clipe, elevii claselor a IX-a A, a X-a A şi a XI-a A, coordonați de profesorii Bogdan Iuliana, Pîtpea Mădica, Cioroianu Monica, Pădurețu Mădălina, Florea Mihaela, au adus în fața invitaților o șezătoare de Dragobete. Emoţia şi bucuria lor, pe de o parte, ca şi talentul și mândria cu care au purtat ia românească, pe de altă parte, ne-au transpus în lumea satului de odinioară. O prezentare power-point legată de această sărbătoare, realizată de elevii clasei a XI-a D și poeziile de iubire, recitate de elevii claselor a X-a B şi a XI-a D, au completat paleta manifestărilor dedicate acestor sărbători. La activitate au participat, în calitate de invitați, elevi ai școlilor gimnaziale din municipiu. S-a asigurat astfel legătura între elevii liceeni și noii boboci de clasa a IX-a, pe care îi așteptăm cu drag să ni se alăture în anul școlar viitor.

Finalul a fost închinat vestitorului primăverii, ghiocelului, o recompensă binemeritată pentru doamnele profesoare și pentru elevele şcolii noastre.

Multe s-au schimbat din vremea bunicilor şi până astăzi, dar, din când în când este esenţial să ne întoarcem spre tradiție, spre satul românesc, spre origini, experienţă reiterată ori de câte ori se iveşte ocazia în cadrul Colegiului Tehnic ”Domnul Tudor”.

Cadrele didactice vă urează o primăvară minunată!

 Din aceeași categorie

Drobeta Turnu Severin

Bd. I.C.Bratianu nr.7

E-mail:

Tel: 0252 313745